Amalfi Italië

Amalfi

Amalfi, gelegen aan de westkust van Italië, is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur. Het is beroemd om zijn prachtige stranden, charmante hotels en adembenemende uitzichten. Amalfi biedt een perfecte mix van ontspanning, recreatie en cultuur voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie-ervaring.

Amalfi beach

Amalfi is gezegend met een aantal van de mooiste stranden van Italië. Het belangrijkste strand, Marina Grande, is een spectaculaire plek om te ontspannen en te genieten van de zon en het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Het strand is vrij groot en biedt voldoende ruimte voor bezoekers om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Het strand heeft ook verschillende restaurants en cafés in de buurt die heerlijke zeevruchten en drankjes serveren. Andere stranden in de buurt van Amalfi zijn onder andere Spiaggia del Duoglio en Spiaggia di Santa Croce, die beide een bezoek waard zijn.

Amalfi hotel

Amalfi heeft een breed scala aan hotels, variërend van luxe vijfsterrenhotels tot charmante boetiekhotels. Grand Hotel Convento di Amalfi is een van de meest gewilde hotels in de stad. Het hotel is gevestigd in een prachtig gerestaureerd klooster uit de 13e eeuw en biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. Het hotel beschikt over verschillende restaurants, een zwembad en een spa. Een andere populaire optie is het Santa Caterina Hotel, dat een prachtige locatie biedt, direct aan de kust van Amalfi. Het hotel beschikt over een privéstrand, een zwembad, een restaurant en een spa.

Amalfi vakantie

Een vakantie in Amalfi biedt bezoekers de kans om te genieten van de zon, zee en stranden, terwijl ze genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van de stad. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan de Duomo di Sant’Andrea, een prachtige kathedraal die dateert uit de 9e eeuw en de thuisbasis is van enkele van de meest indrukwekkende fresco’s en mozaïeken in Italië. Het Museo della Carta, een museum gewijd aan de geschiedenis van de papierfabricage in Amalfi, is ook een bezoek waard. Voor liefhebbers van natuur en wandelen is het pad van de Goden een geweldige optie. Dit pad biedt een spectaculair uitzicht op de kustlijn van Amalfi en het omliggende landschap.
Leuke feiten Amalfi
  • De kathedraal van Amalfi heeft een prachtige Arabisch-Normandische architectuur en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • In de zomermaanden worden er regelmatig muziekfestivals en concerten georganiseerd in Amalfi, waaronder het Amalfi Musical Festival en het Ravello Festival.
  • De stad Positano, een andere beroemde kustplaats in de buurt van Amalfi, is te bereiken via een schilderachtige rit langs de kustweg. Deze route wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire wegen ter wereld.
  • Amalfi is de thuisbasis van een van de oudste papierfabrieken van Europa, die al sinds de 13e eeuw papier produceert.
  • Het stadje Atrani, gelegen op slechts een paar minuten lopen van Amalfi, wordt beschouwd als een van de meest pittoreske dorpen van Italië en heeft een charmante oude binnenstad en smalle straatjes.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Over Amalfi

Weer Amalfi
De beste vakantiedeals
Boek jouw reis naar Amalfi via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5