Scala Italië

Scala

Scala is een charmante stad gelegen in de provincie Salerno in de regio Campania, Italië. Het is een van de oudste steden in de regio en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Scala ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van de kustplaats Amalfi en biedt prachtige uitzichten op de Middellandse Zee. In dit artikel zullen we enkele van de hoogtepunten van deze prachtige stad bespreken, waaronder de bezienswaardigheden, hotels en vakanties.

Bezienswaardigheden Scala

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Scala is de kathedraal van Santa Maria del Carmine. Deze prachtige kathedraal dateert uit de 13e eeuw en is een perfect voorbeeld van de barokke architectuur van die tijd. Het heeft een indrukwekkende gevel met rijkelijk versierde beelden en een grote klokkentoren.
Een andere bezienswaardigheid is de Torre dello Ziro, een middeleeuwse uitkijktoren die ooit de stad beschermd heeft tegen aanvallen van buitenaf. De toren biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving en de Middellandse Zee.
Ook de kerken van San Lorenzo en San Giovanni del Toro zijn het bezoeken waard. De kerk van San Lorenzo dateert uit de 12e eeuw en heeft prachtige fresco’s uit de 13e en 14e eeuw. De kerk van San Giovanni del Toro ligt bovenop een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht op de stad en de omgeving.

Scala hotel

Scala biedt een ruime keuze aan accommodaties voor elke smaak en budget. Eén van de meest populaire hotels in Scala is het Palazzo Pascal. Dit prachtige 18e-eeuwse herenhuis is omgebouwd tot een luxe hotel met comfortabele kamers, een zwembad en een terras met uitzicht op de omgeving. Het hotel ligt op slechts enkele minuten loopafstand van het centrum van de stad.

Scala vakantie

Scala is de perfecte bestemming voor een ontspannende vakantie. De stad biedt tal van activiteiten, zoals wandelen, fietsen en het bezoeken van historische bezienswaardigheden. Ook kunt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen strand van Amalfi of een boottocht maken langs de kust.
Leuke feiten Scala
  • Scala is de oudste stad in de regio Campania.
  • De stad heeft een van de grootste kerststallen van Italië.
  • De inwoners van Scala staan bekend om hun traditionele productie van keramiek en porselein.
  • In de stad worden jaarlijks verschillende festivals gevierd, waaronder het Festival van de Kersenbloesem en het Festival van de Wijn.
  • Scala heeft een aantal beroemde inwoners gehad, waaronder de filosoof Benedetto Croce en de schilder Giuseppe Bonito.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Over Scala

Weer Scala
De beste vakantiedeals
Boek jouw reis naar Amalfi via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5