Amalfikust steden

De Amalfikust is een spectaculaire kustlijn in Zuid-Italië, gelegen in de regio Campanië. De kustlijn strekt zich uit van de Golf van Napels tot aan de Golf van Salerno en biedt adembenemende uitzichten op de Tyrrheense Zee. Ontdek de prachtige dorpjes en steden in de buurt van Amalfikust.
Amalfi, gelegen aan de westkust van Italië, is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur.
Atrani is een klein dorp in de provincie Salerno, gelegen aan de kust van Amalfi in Italië.
Positano is een charmante stad die bekend staat om zijn kleurrijke huizen
Scala is een charmante stad gelegen in de provincie Salerno in de regio Campania, Italië.
Furore is een prachtige stad in de regio Campania in het zuiden van Italië.
Praiano is een pittoresk stadje aan de kust van Amalfi in Italië.
Conca dei Marini is een prachtige stad gelegen aan de Amalfikust van Italië.
Minori is een charmante stad gelegen aan de prachtige Amalfikust in Italië.
Maiori is een prachtige kuststad gelegen aan de Amalfikust in Italië.
Cetara is een prachtige kuststad in de regio Campanië in Italië.
Vietri sul Mare is een prachtige kustplaats gelegen in de regio Campanië in Zuid-Italië.

Plaatsen in Amalfikust

De Amalfikust is een prachtig gebied vol met pittoreske stadjes en dorpjes die elk een eigen karakter en sfeer hebben. Een van de meest bekende plaatsen aan de kustlijn is Positano, een kleurrijk dorpje dat bekend staat om zijn steile straatjes, pastelkleurige huizen en luxe boetieks. De stad is ook een populaire bestemming voor strandliefhebbers, met zijn mooie kiezelstrand en turquoise wateren. Ravello is ook een andere populaire bestemming, gelegen hoog in de bergen en met een adembenemend uitzicht op de zee. De stad staat bekend om zijn historische villa’s en tuinen, waaronder de beroemde Villa Rufolo en Villa Cimbrone.
Een andere stad aan de Amalfikust is Amalfi, een historische stad die ooit de hoofdstad was van het maritieme hertogdom. Hier vindt u het beroemde Duomo di Amalfi, een prachtige kathedraal die dateert uit de 9e eeuw en een van de belangrijkste bezienswaardigheden aan de kust is. Ook hier zijn er veel mooie stranden en wandelpaden, en u kunt er genieten van heerlijk eten en de lokale cultuur ervaren. Andere plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn onder andere Praiano, Atrani en Maiori, elk met hun eigen unieke charme en karakter.