Amalfikust strand

Populaire stranden Amalfikust

De Amalfikust is een prachtig stukje kustlijn in het zuiden van Italië. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld, vanwege de prachtige uitzichten op de Middellandse Zee en de schilderachtige stadjes langs de kust. Maar het zijn vooral de stranden die de aandacht trekken van mensen die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning. In dit artikel zullen we enkele van de mooiste stranden van de Amalfikust bekijken.

Strand aan de Amalfikust

Een van de meest populaire stranden van de Amalfikust is Spiaggia Grande, dat zich aan de voet van Positano bevindt. Het is een groot strand met zacht zand en kristalhelder water. Het kan druk zijn in het hoogseizoen, maar er zijn talloze restaurants, bars en watersportfaciliteiten die je kunt uitproberen.
Voor een rustiger alternatief is Fornillo Beach een geweldige optie. Dit strand ligt op ongeveer 15 minuten lopen van Positano en heeft een meer afgelegen sfeer. Er zijn geen voorzieningen op het strand, dus zorg ervoor dat je zelf iets te eten en te drinken meeneemt.
Marina Grande is het grootste strand van Amalfi en is een populaire bestemming voor strandliefhebbers. Het strand is breed en het water is kristalhelder. Er zijn talloze bars, restaurants en watersportactiviteiten om uit te proberen.

Afgelegen stranden

Als je op zoek bent naar een afgelegen strand, is Santa Croce Beach een goede optie. Dit strand is ten westen van Amalfi gelegen en heeft een rustige sfeer. Er zijn geen voorzieningen op het strand, dus zorg ervoor dat je zelf iets te eten en te drinken meeneemt.
Duoglio Beach is een ander afgelegen strandje in de buurt van Praiano. Het is een rustige plek met helderblauw water en geen voorzieningen, dus zorg ervoor dat je zelf iets te eten en te drinken meeneemt. Je kunt het strand bereiken via een steile trap vanaf de weg.
De stranden van de Amalfikust bieden een verscheidenheid aan opties, van drukke en levendige stranden tot rustige en afgelegen plekken. Wat je ook zoekt, de Amalfikust heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om voldoende zonnebrandcrème mee te nemen en te genieten van het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee!

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Over Amalfi

De beste vakantiedeals
Boek jouw reis naar Amalfi via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5