Vliegveld Amalfikust

Vliegen naar de Amalfikust

De Amalfikust in Italië is een prachtige vakantiebestemming die bekend staat om zijn adembenemende landschappen, pittoreske stadjes en heerlijke gerechten. Voor reizigers die deze regio willen bezoeken, is het belangrijk om te weten welke luchthavens er in de buurt zijn. In dit artikel zullen we het hebben over de verschillende vliegvelden in de Amalfikust-regio.

Amalfikust Airport

Helaas is er geen luchthaven direct aan de Amalfikust. Reizigers die per vliegtuig aankomen, moeten uitwijken naar de dichtstbijzijnde luchthavens, die zich in de naburige steden Napels en Salerno bevinden. Deze luchthavens zijn goed bereikbaar per auto of openbaar vervoer en bieden regelmatige verbindingen met verschillende Europese steden.

Salerno Airport (QSR)

Afstand: 1 u 10 min. (44,7 km)

Napels Airport (NAP)

Afstand: 1 u 18 min. (65,0 km)

Amalfikust Vliegveld

Salerno Costa d’Amalfi Airport, gelegen op ongeveer 16 kilometer ten oosten van de stad Salerno, is de dichtstbijzijnde luchthaven bij de Amalfikust. De luchthaven heeft een terminal die is uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder winkels, restaurants, cafés en gratis wifi. Salerno Costa d’Amalfi Airport biedt dagelijkse vluchten van en naar verschillende Europese steden, waaronder Londen, Brussel, Barcelona, ​​en Boedapest.

Luchthaven Amalfikust

Hoewel er geen luchthaven is die direct aan de Amalfikust ligt, zijn er verschillende manieren om vanaf de nabijgelegen luchthavens naar de kust te reizen. Een van de meest populaire opties is het gebruik van een shuttle- of taxidienst. Er zijn verschillende bedrijven die deze service aanbieden, en het is belangrijk om vooraf te reserveren om wachttijden te voorkomen.
Een andere optie is het huren van een auto. Dit geeft reizigers de vrijheid om op eigen tempo de regio te verkennen en om te stoppen bij de vele mooie uitzichtpunten langs de kustweg. Houd er wel rekening mee dat de wegen smal en bochtig zijn, en dat het soms lastig kan zijn om een parkeerplek te vinden in de kleine dorpjes.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Over Amalfi

De beste vakantiedeals
Boek jouw reis naar Amalfi via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5