Dit zijn de leukste fietsroutes langs de Amalfikust

De Amalfikust, gelegen in het zuiden van Italië, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, charmante dorpjes en heerlijke keuken. Terwijl veel bezoekers deze betoverende regio per auto verkennen, is het ontdekken per fiets een unieke en onvergetelijke ervaring. Hier zijn enkele van de leukste fietsroutes die je langs de Amalfikust kunt nemen.

1. De kustroute van Amalfi naar Positano (22 km)

Beginnend in het pittoreske stadje Amalfi, voert deze route je langs de prachtige kust naar het schilderachtige Positano. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten op de blauwe Middellandse Zee en de kleurrijke dorpjes die tegen de kliffen zijn gebouwd. Stop in de charmante dorpjes langs de route om lokale specialiteiten te proeven en te genieten van de warme gastvrijheid van de bewoners.

2. Het natuurreservaat van Valle delle Ferriere (18 km)

Voor de natuurliefhebbers biedt deze route een ontsnapping aan de drukte van de kustdorpen. Je fietst door het weelderige Natuurreservaat van Valle delle Ferriere, waar je wordt omringd door weelderige bossen, kabbelende beekjes en indrukwekkende watervallen. Vergeet niet om een verfrissende duik te nemen in een van de natuurlijke zwembaden die je onderweg tegenkomt.

3. De heuvels van Ravello (15 km)

Ravello, gelegen op de heuvels boven de kust, biedt een betoverende setting voor een fietstocht. De smalle kronkelende wegen leiden je door olijfgaarden en wijngaarden, en bieden spectaculaire vergezichten op de kustlijn beneden. Breng een bezoek aan de historische villa’s en tuinen van Ravello voordat je afdwaalt naar de kust voor een welverdiende beloning.

4. De oude Sentiero degli Dei (Pad van de Goden) (7,8 km)

Deze legendarische wandelroute is ook ideaal voor fietsers die op zoek zijn naar een avontuurlijke uitdaging. Het pad biedt ongeëvenaarde panoramische uitzichten op de kustlijn en de zee. Fiets langs steile kliffen en door schilderachtige bossen terwijl je geniet van de frisse zeelucht en de betoverende sfeer van de Amalfikust.

Of je nu kiest voor een ontspannen rit langs de kustwegen of een avontuurlijke tocht door de natuur, fietsen langs de Amalfikust is een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen. Ontdek de charme van deze regio op een duurzame en onvergetelijke manier terwijl je geniet van de schoonheid en gastvrijheid die de Amalfikust te bieden heeft.