Snorkelen tijdens je vakantie in Amalfi? Dit zijn de mooiste locaties!

De Amalfikust, gelegen aan de zuidwestelijke kust van Italië, staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende landschappen, schilderachtige dorpjes en heerlijke keuken. Maar naast de betoverende kustlijn biedt deze regio ook een schat aan onderwaterpracht die snorkelliefhebbers niet mogen missen. Hier zijn enkele toplocaties om te snorkelen aan de Amalfikust.

Li Galli-eilanden

Net buiten de kust van Positano liggen de Li Galli-eilanden, een groep kleine eilandjes die bekend staan om hun kristalheldere water en overvloedige zeeleven. Onderwaterrotsen en grotten bieden een thuis voor kleurrijke vissen en prachtige koralen. Het gebied is ideaal voor zowel beginners als ervaren snorkelaars.

Baai van Ieranto

Voor een meer afgelegen snorkelervaring is de Baai van Ieranto, nabij het stadje Nerano, een uitstekende keuze. Deze afgelegen baai is omgeven door steile kliffen en biedt een ongerept onderwaterlandschap. Terwijl je snorkelt, kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuurlijke omgeving.

Spiaggia del Fornillo

Dichtbij het charmante Positano ligt Spiaggia del Fornillo, een prachtig strand met helderblauw water. Hier kunnen snorkelaars genieten van de diversiteit aan zeeleven, waaronder nieuwsgierige vissen en kleurrijke zee-anemonen. De rustige wateren maken het ook een ideale plek voor beginners.

Grotta dello Smeraldo

De Grotta dello Smeraldo, ook wel de Smaragdgrot genoemd, is een ondergrondse grot die bereikbaar is vanuit de stad Conca dei Marini. Terwijl je door de smaragdgroene wateren drijft, kun je genieten van de betoverende reflecties van het zonlicht op de rotsen. Het is een unieke snorkelervaring die je niet snel zult vergeten.

Marina di Praia

Marina di Praia, gelegen tussen Positano en Amalfi, is een populaire bestemming voor snorkelaars vanwege de diverse mariene flora en fauna. De zeebodem is bezaaid met kleurrijke kiezels en biedt een perfecte habitat voor verschillende vissoorten.

Als je van plan bent om de Amalfikust te bezoeken, vergeet dan niet om je snorkelspullen mee te nemen en de onderwaterwereld van deze betoverende regio te verkennen. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of voor het eerst een duik neemt, de Amalfikust biedt een onvergetelijke onderwaterervaring die perfect past bij de pracht van het Italiaanse kustlandschap. Dompel jezelf onder in de magie van de Middellandse Zee en ontdek de verborgen schatten die de wateren van de Amalfikust te bieden hebben.